keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kerää koko värisuora!

Minähän hamstraan suihkugeelejä. Jep, ne on kivoja, uudet merkit ja tuoksut kiinnostavat ja niitä kuluu aina. Olen tässä vajaan parin vuoden sisällä tilannut ja saanut Yves Rocherin Un Matin au Jardin -suihkugeelejä. Ensimmäiseni ja olikohan samassa tilauksessa toinenkin, tilasin siis netistä, kun sarja houkutteli noin yleensä ja nostalgian vuoksi. Seuraavan voitin Nonnula-blogin synttäriarvonnassa 1,5 v. sitten. Vähän myöhemmin tästä tilasin neljännen ja viimeisen ihan hiljattain, kun halu täydentää koko viiden suora houkutteli ihan kauheasti.

Kaverukset ovat tässä: 


Cherry Bloom - kirsikankukka
Lily of the Valley - kielo
Fresh Rose - ruusu
Citrus Flowers - sitruspuun kukka
Purple Lilac - syreeni


Täytyy sanoa, että nämä ovat ihana viisikko! Nämä ovat kaikki ensinnäkin laadultaan hyviä, toisekseen tuoksut ovat ihanat, vaikka hyvin miedot. Nämä pesevät hyvin mutta myöskin hieman ihoa. Koostumus on ihanan paksua ja todella hyvin vaahtoavaa. Paksu koostumus viittaa yleensä myös riittoisuuteen, mutta itse lorautan innostuksissani näitä aina vähän liikaa, joten en voi varsinaisesti puhua riittoisuudesta. :D Jään jotenkin aina nuuhkimaan näiden tuoksua, sillä se on tosiaan mieto, ja häviää pian suihkusta ja iholta. Pidän todella paljon myös näiden pulloista, ovat sieviä ja näppäriä, korkin saa kätevästi auki ja kiinni (isoissa pulloissa kun ovat flippikorkit, pienen pullon kierrekorkki ei ole niin kätevä), sekä kulutuksen näkee selkeästi.


Suihkugeelien inci-listat eivät ole ihan identtisiä, vaikka näin voisi luulla tuoksua lukuunottamatta. Pitoisuudet saattavat vaihdella eri tuotteissa, sekä osassa on enemmän hajusteita kuin toisissa. Erittelen suihkugeelit yksitellen alla ja lisään jokaiseen myös kuvan inci-listasta.


Purple Lilac - syreeni


Nyt on valitettavasti päässyt unohtumaan tarkemmin, mutta tämä syreeni taisi olla sarjan ensimmäinen suihkugeelini, tai sitten ruusun kanssa tilattu yhdessä. Tämän tilasin puhtaasti nostalgian vuoksi. Minulla oli tätä samaa tuoksua hajuvetenä kesällä 2002 ensimmäisessä oikeassa kesätyöpaikassani. Käytin tätä aina päivätuoksuna töissä. Pidän tästä tuoksusta edelleen, tämä jollain tavalla vetoaa minuun tosi paljon. Vaikka syreeni muuten on hieman tunkkainen tuoksu, tästä on saatu ihan mukavan raikas. Syreeni onkin ehkä kovin mielipiteitä jakava tuoksu, eikä käy kaikille. En osaisi enkä haluaisi enää käyttää tätä hajuvetenä, mutta näin suihkugeelinä oikein kiva nostalgiapläjäys. Minulle tämä tuoksu on yhtä kuin vuoden 2002 aikaiset, viileät kesäaamut n. klo 6-7 hiljaisessa Helsingin keskustassa, kympin ratikka ja silloinen työpaikkani. :)


Fresh Rose - ruusu


Tämä oli seuraava tilaukseni, ruusu. Yleensä pidän ruusun tuoksusta, mutten ihan aina. Tämä oli aluksi pullosta tuoksuteltuna aivan mielettömän ihana, jopa niin ihana, että menin ja ostin tämän hieman myöhemmin pienenä hajuvetenäkin. Sitten kun kokeilin tätä suihkussa ekan kerran, tuoksu ei ollutkaan ehkä niiiiin taivaallinen. Siis todella hyvä edelleen, mutta ehkä hiukan mummomainen? Ei aito ruusu, ei esanssiruusu, mutta mulle tuli jostain syystä mieleen joku mummoni kasarituoksu tai -deodorantti? :D Ei mitenkään häiritsevästi, mutta kun yritin "analysoida" tätä tuokusua, niin tuo oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleeni. Käytän tämän toki mielelläni, mutta ehkä ensi kerralla jonkun toisen tuoksuinen ruusu?


Citrus Flowers - sitruspuun kukka

 

No entäs tämä sitruspuun kukka? Tämän voitin Nonnula-blogin arvonnasta viime vuonna. Olin lukenut Nonnun hehkutusta tästä tuoksusta tästä postauksesta ja odotin tältä paljon. Kun avasin korkin, ajattelin ensin, että eihän tämä edes tuoksu juuri miltään. :D Uudestaan nuuhkuteltuani mietin, että onhan tämä hyvä juu, muttei juuri nyt kiilaa muiden suihkugeelien edelle. Hiljattain, kun olen ottanut tämän käyttöön, olen vasta tajunnut tuon Nonnun hehkutuksen! :D Onhan tämä nyt ihan mieletön...! Tuoksu pääsee oikeuksiinsa vasta suihkussa. Tämä tuntui jotenkin tutulta tuoksulta, ja pikakelasin itseni ala-asteikäiseksi. Yhdistinkin tämän pian Yves Rocherin Plaisirs Nature -sarjan mandariinin tuoksuun, jota käytin tosiaan ala-asteen lopulla. Tuosta PN-mandariinituoksusta on nykyään vielä suihkugeeli olemassa, tuoksu lienee lopetettu. Tämän tuoksu ei ole niin kirpeä, tämä on paljon pehmeämpi ja aavistuksen kukkaisempi. Tämän tuoksu on itse asiassa viisikon vähiten kukkainen, ja menee varmasti kukkaistuoksuja kammoavallekin. Tämä on ehdottomasti kakkossuosikkini näistä kaikista viidestä.


Lily of the Valley - kielo


Tämä kielon tuoksuinen yksilö on minun neljäs sarjasta, ja kun tämä tuli vuosi sitten valikoimiin, innostuin. Rakastan kielon tuoksua! Siis eihän siitä vaan voi olla pitämättä, eihän?! Tai sitten olen vain niin suomalainen, että olen "kasvanut" tähän tuoksuun. :D Halusin tämän kevätsuihkugeeliksi raikkautensa takia. Ja siis kun tätä tuoksuttelin sitten ekaa kertaa, niin meinasi lähteä jalat alta, i-ha-na ja aivan oikea kielon tuoksu! Käytössä tuoksu pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa, vaikka harmittavan mieto on silloinkin. Tämä on aivan täydellinen kevät- ja kesäkäyttöön! Jos olisi ihan pakko valita vain yksi suihkugeeli, jota käyttäisi seuraavat 5 vuotta päivittäin, valintani olisi todennäköisesti tämä, tai eräs toinen Yves Rocherin suosikkisuihkugeelini, Monoï de Tahiti. :)


Cherry Bloom - kirsikankukka


Tämä on sarjan uusin tulokas, tämän kevään uutuus kirsikankukka, ja olen omistanut tämän vasta viime kuusta lähtien. Tämä nyt vain täytyi saada täydentämään sarja, ja kun keksin Yves Rocherilta kaikkea muutakin kivaa tilattavaa, otin tämän mukaan. Järkeilin tämän itselleni vain tällaisessa minikoossa, sillä kuitenkin omistan tosiaan muutaman suihkugeelin jo ennestään. Onneksi otin tämän pienen version, sillä tuoksu ei ole ihan minua. Mä inhoan yli kaiken kirsikan tuoksua, lähinnä sellaista esanssista säilykekirsikan tuoksua, mutta ajattelin, että tämähän tuoksuu kuitenkin sille kirsikankukalle. Noh, kyllä tämä sille kukkaisellekin tuoksui, itse asiassa se kukkaisvivahde oli aika raikas, mutta ensinuuhkaisulla tulee esiin mielestäni tuo kirsikka. Tämä on ihan ok, enkä tämän tuoksua mitenkään inhoa, mutta viisikosta tämä on vähiten mieleeni. Onneksi maltoin mieleni tämän koon suhteen.

Onko joku muu ihastunut Un Matin au Jardin -tuotteisiin tai onko jotain suosikkituoksua? :)

11 kommenttia:

  1. Miten mulla on mennyt tuo sitrus ihan ohi! Pakko saada :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaapa ihmeessä tai käy tuoksuttelemassa jos mahdollista. :) Toivottavasti tykkäät!

      Poista
  2. Lilac vois olla mun juttu, rakastan syreenin tuoksua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten ihan varmasti tykkäät tuosta Lilacista. :) Näitähän on myös vartalovoiteena ja EdT:nä.

      Poista
  3. Se on niin ihana tuo sitruunapuunkukka! Pitääkin varmaan tilata Yvekseltä jotain ja napata yks tuollainen messiin :) ei ole meinaan varastoissa yhtään enää sellaista :O häpeällistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten oletkaan voinut päästää varastosi tuohon jamaan?! :O Nyt äkkiä shoppailemaan! :D Se on oikeasti aivan ihana, kiitos vielä. :)

      Poista
  4. Tuo sitruspuunkukka on jumalainen, nyt kyllä vähän harmittaa kun en viime tilaukseen sittenkään ujuttanut sitä mukaan... Noo, onneksi Yvekseltä tilaaminen on helppoa ;)

    Tuota kieloa oon kans käyttäny ja mä en mitenkään rakastunu siihen vaikka ihan kiva se oli. Pitäs varmaan käyttää joskus toinenki pullollinen, tiedä häntä vaikka toisella kerralla tykästyisin vieläki enemmän. Kirsikankukkaa tilasin ison pullon, se ei oo vielä päätyny käyttöön, mutta tuoksuteltuna tykkäsin siitä. Ihmekös tuo, mähän kun pidän kirsikan tuoksusta (vaikka ei tuo täysin sille tuoksukaan).

    Ruusu ja syreeni on testaamatta, viimeksi mainittua voisinki testata, ruusua ehkä en jos se tosiaankin tuoksuu mummomaiselle... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kappas, en tiennyt/muistanutkaan, että olit jo kokeillut tuota sitruspuun kukkaa. Oishan se pitänyt tietysti arvata. ;) Se on kyllä ihana! Mä taas tykkään kielostakin kyllä tosi paljon.

      Muistan myös, että pidit kirsikan tuoksusta, joten onhan tuo kirsikankukkakin omiaan sulle. :) Onhan siinä se kukkaisvivahde myös mukana, vähän niinkun ehkä puolet ja puolet.

      Ei se ruusu mikään täysin mummo ole, mutta vähän sellaset mini mummo-vibat se kyllä toi. :D Jos tykkäät syreenin tuoksusta, kokeile ehdottomasti tuota. :)

      Poista
    2. Nythän muuten YR:llä on -20% ale koko ostoskorista 27.7. asti, koodilla FRANCE14. ;)

      Poista
    3. Aaargh, saattaa olla että sorrun jälleen kerran =D

      Poista
    4. Haha... No arvaa kuka muukin sortuu ens viikolla ku pitäis lähteä reissuun...? ;D

      Poista

Kaikkea saa kommentoida. Kiitos! :)