perjantai 11. heinäkuuta 2014

Shoppailuvinkkejä Amsterdamiin??


Olen lähdössä ensi viikolla lomareissulle Amsterdamiin, ja kyselisin, onko kellään hyviä kosmetiikan shoppailuvinkkejä sinne? Viime kerrastani tuohon syntiseen kaupunkiin on kulunut jo 9 vuotta, joten en edes tiedä, mitä kauppoja sieltä löytyy! Viime reissulla en ollut muutenkaan vielä niin suuren luokan kosmetiikkahamstraaja, muistan että shoppailin silloin lähinnä vaatteita (niitä olen aina shoppaillut äärimmäisen vähän, mutta silloin löysin kaupungista pari ihanaa vaatekauppaa).

Jonkinnäköistä kosmetiikan merkki- ja liikelistaa olen jo päässyt kirjoittamaan! Näitä ainakin haluan päästä tutkimaan tai yritän ainakin etsiä, löytyykö merkkiä tai myymälää. Kuvituksena sneak peak merkkien omiin varastoihini, sekä netistä löydettyjä kuvia käyttämistäni tuotteista. ;)SephoraTarvitseeko tätä esitellä tai selitellä?


Victoria's Secret


Tarvitseeko selitellä?, vol.2. :D Ainakin Schipholin lentokentällä on tietääkseni myymälä, tuskin muualla kaupungilla? Palan halusta päästä tuoksuttelemaan tuotteita, nämä alkuvuodesta tilaamani VS:t ovat ainoita, joiden kanssa olen päässyt läheiseen kontaktiin (noh, ei lasketa veljeni kihlatun yksittäistä voidepurkkia pari vuotta sitten...). Ja lisäksi yhden tuubimallisen voiteen sain tuliaisiksi laivalta keväällä, mutta se ei ole kuvassa.


ICI Paris XL


Tämä on belgialainen kemikalioketju (Nyt vasta sain tietää, että belgialainen! Ihmekös tuo, että Brysselissä näitä oli niin paljon :D ). Liikkeet ovat pienehköjä ja tuoksuihin painottuneita, mutta muutakin kosmetiikkaa myydään, lähinnä tai pelkästään selektiivistä. Normaalihinnat eivät muistaakseni olleet erityisen edullisia, mutta tein näistä Brysselissä tosi mielettömiä alelöytöjä muutama vuosi sitten.


Lovea


Tosi mielenkiintoinen eko-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, johon tutustuin ensi kerran, ööö, varmaankin tuolla Brysselissä myös kun ostin ihanan monoïn tuoksuisia tuotteita. Tunnetuimpia taitaa merkiltä olla auringonsuojatuotteet, itse en ole niitä kokeillut. Nyt yhtäkkiä tätä merkkiä saa myös Suomen nettimarkkinoilta, ainakin ihan Cosmeryassa, Biodellyssä ja Hyvinvoinnin Tavaratalossa tätä on myynnissä. Toki vähän suppeammalla valikoimalla ja Suomen hinnoilla. 


Rituals...


Tämänkin merkin bongasin ekaa kertaa Brysselistä. :D Tämä on hollantilainen, itämaiseen mystiikkaan ja hyvinvointiin perustuva spa-henkinen sarja, mutta kuitenkin täysin länsimaalaisille luotu synteettisen kosmetiikan sarja. Tuotteiden nimissä ja sarjan filosofiassa löytyy esim. Ayurvedaa, Taoa, Buddhaa ja Hammamia. Itse omistamani tuotteet ovat tuoksuneet aivan taivaalliselle, mutta ne ovat TO-DEL-LA voimakkaita, ja mikäli nenä on herkkä, ei tätä sarjaa kannata edes lähteä kokeilemaan. Mullahan lähes kaiken kosmetiikan pitää aina tuoksua, mutta näistä mäkin meinasin jo saada tuoksuöverit, jopa suihkussa. Alkuvuodesta ostin kuvan tuotteet (lukuun ottamatta suihkuöljyä) Tukholman Åhlénsin alakerrasta, ovat sinnekin jo rantautuneet. Myös esim. FeelUniquelta ja merkin omilta kotisivuilta pystyy tuotteita tilaamaan Suomeen. Vahva veikkaus, että kotimaassa Hollannissa hinnat ovat edullisimmillaan, laatu ja hinnat ovat muuten noin The Body Shopin tasoa.


Qiriness


Brysselin tuliaisia... :D Löysin tällaiselta edulliselta, minulle ennestään täysin tuntemattomalta, ranskalaiselta merkiltä kiinnostavan kasvotuotepakkauksen Brysselistä (itse asiassa ICI Paris XL -liikkeestä), ja tuotteet osoittautuivat käytössä erinomaisiksi. Tämä oli todellinen löytö! Jos tätä sarjaa myydään Hollannissa, ostan takuuvarmasti.


HEMA


Tämä on hollantilainen kauppaketju, paikallinen Anttila, Brysselistä löydetty... Täällä myydään siis pääasiassa paljon muuta kuin kosmetiikkaa, lähinnä kodin tuotteita. Merkillä on kuitenkin oma kosmetiikkasarjansa, joka ei Brysselissä ollut kuitenkaan ihan hirveän laajasti edustettuna. Kyseessä on todella edullinen, halpa, sarja. Tasoltaan tämä on ehkä jotain Pirkkaa, Niveaa, Garnieria, eli ei huipputasoa, mutta mielenkiintoinen tutustua. Esim. neljän euron ripsaria voi aina kokeilla, eikö...? ;) Ja itse asiassa tästä kuvan vartalonaamiosta olen tykännyt todella paljonkin, vaikka harvoin tällaista tulee kuitenkaan käytettyä epäkäytännöllisyytensä vuoksi. Kasvonaamioita ja vartalokuorintaa olen myös kokeillut, ihan ok tapauksia.


Treets
 

Tämä on täysin uusi tuttavuus minulle (vai onko sittenkään? Logo näyttää tosi tutulta...). Sain tämän vartalovoiteen toukokuussa Berliinin-tuliaisina vanhemmiltani. Olin kirjoittanut kauppalapun Dresdner Essenzin tuotteista, mutta ilmeisesti ne olivat jäämässä pois Alexanderplatzin Galeria Kaufhofin valikoimista, niin äitini oli myyjän suosituksesta, ja vieläpä saksalla kommunikoiden, päätynyt tähän. :) Olen otettu! Taidan testata tätä ennen reissua, ja katsoa, onko uusinnan arvoinen. Hollantilainen sarja muuten tämäkin.

Corine de Farme


Tähän olin ihastunut! Pullo on tämän jälkeen muuttunut, sisällöstä en tiedä. Kuva täältä.

Tämä on ranskalainen ihonhoitosarja, joka on ehkä eniten painottunut mietoihin vauvatuotteisiin. Tuotteita on kuitenkin myös ihan aikuisillekin. Sarja on imagoltaan mieto, hellävarainen, puhdas, luonnonläheinen (nettisivujen mukaan 95 % raaka-aineista luonnollista alkuperää). Ei ehkä ihan se minua eniten houkutteleva lähtökohta, kun en erityisesti etsi niitä hellävaraisimpia tuotteita, mutta mitäpä haittaakaan niistä olisi? ;) Ostin aikoinaan jostakin, luultavasti Brysselistä (tai Nizzasta), tämän merkin kasvojen puhdistusemulsion ja pidin ihan älyttömän paljon! Olen yrittänyt monet kerrat metsästää sitä netistä, mutta sitä ei pitkään saanut mistään, kun merkillä ei ollut edes nettikauppaa. Laitoin muistaakseni jopa ranskankielistä (!!!) sähköpostia yritykselle kyselläkseni asiaa, mutta ei, en saanut tilattua tuotetta. Nykyään merkillä on nettikauppa, mutta en nyt äkkiseltään saanut selville, toimittavatko Suomeen. Tämän sarjan suhteen aion pitää silmäni auki Amsterdamissa, mutta sarjaa ei netin mukaan ehkä siellä myydä. :(


Bourjois

Tällaiseenkin olen ihastunut! Kuva täältä.

Tämä ranskalainen markettimerkki on tunnetuin meikeistään, joita saa Suomeenkin tilattua vaivatta, esim. Strawberrynetistä ja JT Beauty Outletista. Itse taas kuulun niihin, jotka ovat aivan kujalla meikkimerkeistä, mutta sitäkin kiinnostuneempia ihonhoitotuotteista ja saippuoista. Luonnollisesti siis olin tältäkin merkiltä ensin ostanut kasvojen kuorintavoiteen Brysselistä (?), ja vasta jälkikäteen aloin bongailla merkin meikkejä nettikaupoista ja blogeista. Ihonhoitopuolta en ole bongannut nettikaupoista. Tykkäsin kuorinnasta huippupaljon, hellävarainen, kermainen koostumus, jossa oli kuitenkin tarpeeksi kuorivia rakeita, ja ihana appelsiinin tuoksu! Jos tätä löytyy Amsterdamista, ostan tältäkin merkiltä jotain mielenkiintoista. 


Fa

http://img.dooyoo.de/DE_DE/175/Mode-beauty/koerperpflege/fa-duschgel-tropic-mix-orange-mango.jpg
Tämä oli aivan ihana aikoinaan! Kuva täältä.

Noniin, nyt päästään asiaan! :D Fa:han on Suomessakin joskus 80- ja 90-luvuilla markkinoilla ollut merkki, ja sen takia saan tästä itsekin ihan ysäri-alun vibat. :D Fa on Palmoliven, Nivean ja Doven kaltainen markettisaippuamerkki. Merkillä on kuitenkin joitakin ihanantuoksuisia suihkugeelejä ja deodorantteja, joten olen ostanut niitä aikoinaan Saksasta ja Itävallasta ja ehkä muiltakin reissuilta. Nooh, jos ja kun totta puhutaan, niin olen joka matkalta roudannut enemmän tai vähemmän saippuaa koti-Suomeen, ihan Niveaa ja Palmoliveakin. :D Eri asia on, onko se kannattavaa, mutta kun tulee uusia ja vaihtelevia tuoksuja vastaan, eikä niitä myydä Suomessa, niin eihän niitä voi vastustaa! Enkä varsinaisesti näe siinä mitään pahaa, että haluan ostaa itselleni tuliaisiksi esim. 3 euron suihkugeelin ennemmin kuin 300 euron kengät. Meikä ainakin aikoo käydä nuuhkuttamassa paikallisten Alepojen Fa-hyllyt läpi. :D


Kiko

Kuva täältä.

Olen lukenut tämän olevan legendaarinen italialainen meikkikauppa. Olen ehkä käynyt sisällä myymälässä, ehkä en, mutta ainakin olen katsellut kauppaa ulkopuolelta. Itse en ole koskaan kuitenkaan kokeillut merkkiä! Ilmeisesti tätä ei Hollannissa myydä, mutta pidän silmäni kaiken varalta auki. Onneksi tämän himotus ei ole niiiin suurta...


Fruttini & Dresdner Essenz

Hiljaiseksi vetää...
 

Kaksi saksalaista markettisarjaa pääosin vartalolle. Fruttinin kaikki varmaan tietävätkin? Dresdner Essenz on samankaltainen sarja, mutta luonnonläheisempi, ei kuitenkaan luonnonkosmetiikkaa. Laatu on molemmissa yllättävän hyvä edulliseen hintaansa nähden ja ihanat tuoksut näyttelevät pääosaa. En usko, että näitäkään löytyy Amsterdamista, mutta ainakin jälkimmäistä merkkiä ostan, jos löydän.

Jos kellään ei ole shoppailuvinkkejä, osoittakaa please myötätuntoa mun varastojen takia....! Kun kuvasin näitä kuvia, varsinkin Fruttineita, iski häpeä! Ajattelin, etten voi laittaa tällaisia kuvia, koska kaikkihan näkevät nämä jättivarastoni... Ja nämä kuvathan ovat vain osa siitä. :D Päätin kuitenkin olla rehellinen ja esitellä Fruttinejani ja Sephoroitani, koska tiedän, etten ole ainoa hamsteri! Fruttineiden etsimisen reissussa taidan ihan tosissani jättää väliin, ja oikeastihan en tarvitsisi mitään. Mutta, te tiedätte, ettei se ihan niin mene. ;D

Onko tutun tai muuten vaan kivan näköisiä merkkejä tai tuotteita? :) Ja kaikki mahdolliset shoppailuvinkit vaan kehiin!!! :)

24 kommenttia:

 1. LUSHeja siellä on ainakin kaksi; Kalverstraatilla ja Leidsestraatilla. Sillä reitillä on monta hyvää kempparia. de Bijenkorffilla, joka on paikallinen "Stocka" on varmaan samat merkit kuin muuallakin, mutta muistaisin siellä olleen hyviä KOH-merkkisiä kynsilakkoja, joissa on upeat värit.

  Olen asunut siellä kaksi vuotta, mutta hirveän vähän tulee mieleen mitään erityistä kosmetiikkapuolelta.

  Brittien Lidleissä myytiin/myydään aika hyviä BB-voiteita, merkki on Osiris (pitäisi varmaan blogata siitä ja saman sarjan CC-voiteesta, joita minulla on molempia tuubi), joten kannattaa kurkata sikäläisiin Lidleihin, jos sieltä löytyisi.

  de Bijenkorffin ovelta katsoen vasemmalla on pieni kuja, nimeltään Nes-katu. Siitä hiukan matkaan eteenpäin niin vasemmalla on viinibaari nimeltä Bubbles & Wines, jossa saa viinien ja kuplajuomien lisäksi kivoja pieniä ja joskus erikoisiakin "haukkapaloja", suosittelen. Omistaja on yleensä paikalla, ja hän on Krasnapolskyn (luksushotelli siinä lähimaastossa) entinen sommelier.

  Ravintolasuosituksia mulla kyllä lisi, jos sellaisia kaipaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä! :) Ne auttavat. KOH-merkki täytyy bongata ja nuo Lidlit oli hyvä neuvo myös.

   Ravintolavinkit kiinnostavat myös ehdottomasti, en ole perehtynyt vielä ollenkaan, mitä siellä olisi tarjolla! :)

   Poista
  2. Tuolla Bubbles&Winesissa kannattaa ehdottomasti pistäytyä shoppailun lomassa. Vasemmalle siis de Bijenkorffin pääovelta (aukiolle) katsottaessa. Jos tykkää maistella viinejä, heillä on tarjolla valmiitakin settejä, tai he tekevät sellaisen. Pikkupurtavat käyvät kevyestä lounaasta.

   Poista
  3. Tuo olisi niin tervetullut lisä shoppailun lomaan! :P

   Poista
 2. Noniin, niitä ravintoloita... Shoppailija liikkuu yleensä Kalverstraat - Leidsestraat -linjoilla, mutta suosittelen myös PC Hooftstraatia, jolla kaikki luksusliikkeet ovat. Siellä on myös pari ihan kohtuuhintaista kenkäkauppaa:

  http://www.pchooftstraat.nl/

  Siinä lähellä on ravintola Sama Sebo, käykää ihmeessä ainakin kerran syömässä kunnon Rijstafel! Huomaa, että suurkaupunkien suosituimmat ravintolat vaativat varauksen, jonka voi tänne tehdä nettisivujen kautta:

  http://www.samasebo.nl/en/

  Kohtuuhintainen paikka.

  Kelluvien kukkamarkkinoiden seuraavalla samansuuntaisella kadulla on japanilainen Teppanyaki-paikka, jonne olen yleensä päässyt ilman varausta. Hyvää ruokaa (pienin menyy riittää, sillä ruokalajena on monta), ja viihdettä kun katselee ruokia valmistettavan nenänsä edessä: http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g188590-d794176-Reviews-Teppanyaki_Nippon-Amsterdam_North_Holland_Province.html

  Tässä on hyvä ja edullinen lounastelupaikka Kalverstraatin alussa, iso food garden, jossa voi läjätä lautaselleen mitä haluaa ja maksaa kassalla. Helppoa.

  http://www.yelp.co.uk/biz/la-place-v-and-d-kalverstraat-amsterdam

  Jos haluatte viettää unohtumattoman illan itämaiseen tyyliin, suosittelen Nomad-nimistä ravintolaa (pöytävaraus välttämätön): http://www.expedia.com/pub/agent.dll/qscr=tsdt/locn=Amsterdam+(and+vicinity),+Netherlands/loid=178229/ofid=5699/stat=5/flgc=0/wtid=28

  Arabialaista ruokaa, mezejä jne. Syöminen tapahtuu "telttamaisissa" olosuhteissa tyynyillä leväten. Kengät jätetään pois ja ruokalajien välillä on tarjolla jalka- ja olkahierontaa, korteista lukua jne. Nämä kannattaa kysyä ja varata jo ovella tullessa. Välillä viihdyttävät napatanssijat.

  Australian on hyvä jätskibaari, ja kaksi niitä on lähellä kukkatoria, toinen vastapäätä ja toinen Rembrantpleinillä pienen kävelymatkan päässä. http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g188590-d1165678-Reviews-Australian_Homemade-Amsterdam_North_Holland_Province.html

  Siinäpä ne minun MUST-ravintolani... Vondelparkissa kannattaa käveleskellä, jos jää aikaa (huomaa ne vihreät "papukaijat" puissa!), siellä on myös kahviloita kuten Melkhuis ja lähempänä Leidsepleiniä sininen "ufo".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirveästi vinkeistä ja linkeistä! Tulee nälkä... :D Tuo Rijstafel kuulosti tosi hyvältä, samoin food garden. Tuo arabialainen paikka on varmasti oikein Kokemus isolla koolla! Eiköhän noista löydy jo vaikka ja mitä mainiota purtavaa. :)

   Poista
  2. Nomad on tosiaan elämys. Täytyy vaan muistaa, että jos ottaa jalkahieronnan (joka on noin kympin), pitää ottaa sukkahousut pois jaloista...

   Sitten on tietty Supper Club, joka on ihan valkoinen ravintola, jossa lekotellaan patjoilla ja syödään samaten. Itse vaan parin viinilasillisen jälkeen nukahdin siihen ja mies sai herätellä kun eka ruokalaji saapui. Psykedeelistä musiikkia ja ravintolalla on myös samalla periaatteella toimiva paatti, joka illallisristeilee.

   Muuten ei kannata niitä illallisristeilyjä ottaa, eivät ole hintansa väärtejä. Korkeintaan lounasristeily on OK mielestäni.

   Kannattaa tehdä pöytävaraukset ajoissa! Esim. Sama Sebo on aika pieni paikka, eikä Nomadiinkaan pääse ihan tuosta vaan.

   Poista
  3. Niin ja se "ufo" on "sininen teehuone": http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g188590-d2289693-Reviews-T_Blauwe_Theehuis-Amsterdam_North_Holland_Province.html

   En kyllä mainosta sitä ruokapaikkana, vaan ihan vaan kivana paikkana vaikka drinksulle.

   Poista
  4. Ja hei, KIKOa saa toimitettuna Suomeenkin, ei niitä kannata muualta kotiin hinata! Katso lisää täältä: http://www.kikocosmetics.com/

   Poista
  5. Hehe, tuolla patjoilla lekottelulla ravintolassa on tietysti puolensa... ;) Uskon että alkaa vähän väsyttää! Pöytävaraukset koitetaan tehdä ajoissa, ehkä jo heti ekana päivänä.
   Illallisristeilylle en itse asiassa haluaisi siitäkään syystä, että voin todella helposti pahoin veneessä! En voi olla sisätiloissa hetkeäkään ja laivallekin otan aina pahoinvointilääkkeen. Sellainen turisti-kanavaristeily olisi kyllä varmaan kiva, siinä voi olla ulkona.

   "Ufo-paikka" kuulostaa kivalta, siellä on varmaan mukava levähtää!

   Olin jotenkin kattovinani, ettei Kiko toimita Suomeen, mutta ehkä katsoin väärin. Voisi sieltä joskus jotain tilatakin, tosin olisi kiva päästä livenä hiplaamaan tuotteita. :)

   Paikallisilla on yleensä parhaat vinkit kaupunkiin, joten haluan ehdottomasti tutustua vinkkeihisi. :)

   Poista
 3. Minä suosittelen Skins Cosmetics -kosmetiikkakauppaa 9 pikkukadun alueella:

  http://www.skins.nl/en/

  Mm. Laura Mercier, jota ei Suomesta saa ja paljon muutakin kiinnostavaa.

  Blogissani on myös juttu Amsterdamista keväältä 2013:

  http://www.pumpulipupu.blogspot.fi/2013/03/amsterdamin-kosmetiikkatarjonta.html

  Ihan super nuo Dzinnin ravintolavinkit! Pitää itsekin turvautua niihin kun seuraavan kerran Amsterdamiin tie vie.

  Hauskaa matkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon vinkistä ja linkistäsi!! :)
   Ja kiitos, tulee varmaan ihan kiva reissu. :)

   Poista
  2. Ravintolavinkkejä olisi vielä vaikka kuinka! Voi että tulikin kaipuu takaisin sinne! Olen nyt kuitenkin listannut ne "must" -kohteet esim.vkonloppumatkalle!

   Btw, minne sitten matkailetkin/matkailettekin, kandee ottaa minuun yhteyttä, sillä töitten takia on tullut kartoitettua koko maapallo ;)

   Poista
  3. Kiitos avustasi. :) Pidetään mielessä, että kysytään vinkkejä seuraavallekin reissulle! :) Oletko käynyt esim. Karibialla?

   Poista
 4. Käykääs muuten tsekkaamassa se kapea talo: http://www.holland.com/global/tourism/article/the-narrowest-house-in-amsterdam.htm

  Minä kävelin sinne muutettuani varmaan viisi kertaa sen ohi ennekuin hoksasin, että siinä se nyt on! Mielikuvitusta kutkuttava rakennus, olisi mielenkiintoista käydä sisällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä me itseasiassa nähtiinkin jo eilen! Hassunnäkösiä jotkut talot täällä. :)

   Poista
 5. Me asuttiin Schinkelgadella, siinä Vondelparkin toisessa päässä kaupungista katsoen, kanaalin rannalla, tietty. Siinä lähellä on Valeriuspleinilla (ratikka 2) ArtiChoc-niminen suklaakauppa, jonne kannattaa pistäytyä. Ei ole pitkä kävelymatkakaan esim. Leidsepleiniltä.

  http://www.artichoc.nl/

  Siellä voi vaikka kahvitella ja seurata konvehtien tekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla vois käydäkin huomenna tai ylihuomenna. :)

   Poista
 6. Muistoja tulvii edelleen mieleen kymmenen vuoden takaa: Mun brittimieheni on tarkka siitä, mitä suuhunsa panee, ja oliiviöljy valitaan aina todella huolella. Amsterdamissa asuessa se käytiin aina ostamassa Jordaanissa sijaitsevasta Olivaria-nimisestä liikkeestä, jossa joskus saattoi kulua toista tuntia niitä öljyjä maistellessa.

  Jos on aikaa, ja kiinostusta, suosittelen pistäytymään: http://www.expatica.com/nl/leisure/dining_cuisine/the-olive-oil-merchant-2548_9697.html

  Mun pitäisi varmaan perustaa jonkinlainen reissuvinkkiblogi, niin paljon on yli parikymmentä vuotta hömpötetty pitkin maailmaa niin töitten puitteissa kun muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, sinullahan on viimeisen päälle kulinaristi-mies! :) Itsellä ei jaksaisi ehkä kiinnostus riittää useamman tunnin öljynmaisteluihin... :)

   Ehdottomasti sun kannattaisi perustaa matkablogi! Aivan ihania vinkkejä tulee ja ilmeisesti olet nähnyt paljon maailmaa. Mä ainakin lukisin todella mielenkiinnolla!! :)

   Poista
 7. Voi että nyt odotan sitä raporttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun on kestänyt! En ole kauheasti ollut edes kotona, tai sitten yörytmissä, etten ole saanut valoisaan aikaan otettua kuvia... Ajattelin tehdä kuitenkin vaan kosmetiikkaostoksista raportin enkä muusta reissusta...

   Poista

Kaikkea saa kommentoida. Kiitos! :)