maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hamppua naamaan

Mulla ei ole erityisen kuiva kasvojen iho. Talvisin pintakuiva, joo, mutta ei mikään hilseilevä, kiristävä naamari. Käsien iho mulla kuitenkin on ihan järkyttävän kuiva talvisin, se hilseilee, kirvelee, punoittaa, ja joskus siihen jopa tulee pieniä haavoja kylmästä ilmasta ja lämpötilavaihteluista. Viime talven käsien pelastukseni oli The Body Shopin Hemp Hand Butter, eli purkissa oleva käsivoi.

Mutta nyt, hahaa, en postaakaan siitä käsivoista... :D Bongasin jostain syksyn alesta samaa sarjaa olevan kasvovoiteen, eli The Body Shop Hemp Face Protectorin.


En ollut tästä ikinä kuullutkaan, mutta toki kiinnostuin heti, kun sarjan käsivoi oli niin mieletön. Tuo nimi taitaa viitata vähän kokonaisvaltaisempaan suojaamiseen kuin vain kosteuttamiseen, lisäksihän tuo väittää suojaavansa ja korjaavansa ihoa. Vähän mietiskelin kaupassa, onko tämä nyt sitten liian rasvaista tai kosteuttavaa mun iholle, tämähän on kuitenkin tarkoitettu äärimmäisen kuivalle iholle. Koostumus kuitenkin tuntui jo kaupassa kokeillessa aivan ihanalta ja kevyeltä, joten uskaltauduin ostamaan tämän mun talvivoiteeksi.


Huoleni oli ihan turha, tämä oli aivan ihana tuote! Tuote suorastaan liukui ihanasti iholle. Tätä pystyi laittamaan reilunkin kerroksen iholle, eikä rullaantunut, ahdistanut, ei jäänyt kalvona iholle, eikä tuntunut siltä, että kyseessä olisi millään tavoin liian tuju aine. Iho ei pahemmin edes kiiltänyt, vaikka pelkäsin tästä tulevan ihan hikinaamalook! Käytin tätä aluksi yövoiteena, mutta aika pian ymmärsin, että koostumuksen puolesta voin käyttää tätä vallan hyvin myös päivävoiteena.


Kosteutustehot olivat myös aivan jumalattoman hyvät. Kevyestä koostumuksestaan huolimatta voide ei kuitenkaan imeytynyt iholle ihan täysin, ja vielä aamulla herätessään tai illalla kasvoja pestessään voide hieman tuntui iholla ja iho oli aivan ihanan kosteutettu ja pehmeä.

Toki ymmärrän ja uskon, että esim. brittien ja etelänmaalaisten ihotyypit ovat hieman erilaisia kuin pohjoismaalaisten, ehkä Suomen "kuivahko" iho on brittinäkökulmasta "äärimmäisen kuiva", onhan meillä todella kovat lämpötilavaihtelut täällä Suomessa. Tämä taas on rankkaa iholle, ja varmasti jokaisella on ihossaan enemmän ja vähemmän kuivia kohtia talvisin. En tiedä, riittääkö tämä tuote ihan oikeasti äärimmäisen kuivalle iholle talvivoiteeksi, mutta päivävoiteeksi kyllä varmaankin. Ja normaalille ja kuivalle/kuivahkolle iholle tämä on kyllä ideaali voide sekä päivä-, että yökäyttöön.

Tuoksu on kuitenkin melko voimakas, mutta hälvenee kasvoilta kyllä ajan mittaan. Kaikki eivät ehkä pidä tästä hampun tuoksusta, mutta jos se ei häiritse, suosittelen tätä voidetta. Itse taidan ostaa tätä ensi talveksikin, kun joku hyvä tarjous osuu silmiin. :)

6 kommenttia:

 1. Oon huomannut ton saman yllätyksekseni, että kuivan ihon voiteet käy ihan hyvin "vain pintakuivallekin" iholle. Pitää kokeilla jotakin tuon kehutun hamppusarjan voidetta joskus itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen! :) En muista mitä kaikkea tuohon sarjaan kuuluikaan, mutta todella hyviä tuntuvat olevan. Vähän kalliihkoja, mutta ainakin alet kannattaa hyödyntää. :)

   Poista
 2. Mua puistauttaa ajatuskin mille tuon täytyy tuoksua, siis mulla on joskus ollut sitä tuubissa olevaa hamppukäsivoidetta ja se tuoksu oli kyllä mielenkiintoinen... Toki siihen ajan mittaan tottui, mutta mikään herkkutuoksu se ei tosiaankaan ollut ja haju tarttui ikävästi lakanoihinkin (käytin sitä siis yöaikaan) =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy valitettavasti todeta, että se tuoksu on ihan sama kun siinä tuubikäsivoiteessa... :/ Mun mielestä se ei ole paha. Ei nyt todellakaan mikään "imppaan tätä vaan tuoksun vuoksi" -hyvä, mutta ihan mukava, ainakin sitten ku siihen on tottunu. :)

   Poista
 3. Eikä, tätä on ihan pakko testata, vaikka tuoksu onkin hirveä. Mulla ainakin on aina välillä vaikeuksia löytää tarpeeksi kosteuttavaa kasvovoidetta ja tämä vaikuttaisi juuri sellaiselta. :) Kiitos tiedosta, en tiennyt tällaista olevan olemassakaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos sulle löytyi joku kiinnostava tuote! Voit varmasti pyytää The Body Shopista näytteenkin tuosta tuotteesta, niin voit rauhassa ensin kokeilla, nämähän on vähän tyyriitä tuotteita. Tästä sarjastahan on myös käsivoide ja käsivoi, joista jälkimmäinen on omiaan kuiville talvikäsilleni. :)

   Poista

Kaikkea saa kommentoida. Kiitos! :)