maanantai 28. tammikuuta 2013

Pohjoista tasapainoa

Wihii, jänskää, ajattelin kirjoitella ekaa kertaa hiustuotteista. En ole mikään hiusalan asiantuntija, sillä puolella mennään ihan mututuntumalla. Kampaajat saavat korjata puheitani, jos mutisen omiani, yritän kyllä keskittyä ihan vain omiin kokemuksiini. :D Pidän kuitenkin hiusten hoitamisesta, ja tykkään kokeilla eri shampoita, pikahoitoaineita, naamioita, hoitosuihkeita, öljyjä, latva- ja kiiltoseerumeita yms. Mutta. Siihen hoitoon mun kiinnostus sitten jääkin. En osaa laittaa hiuksiani mitenkään, joten kampaukset, muotoilu- ja viimeistelytuotteet ja laitteet ovatkin mulle sitten se hui kauhistus. Voisin kyllä yrittää kyllä kunnostautua tässä asiassa. :)

Mutta, nyt siihen harjan hoitamiseen. Mulla on käytössä tämmöinen talvinen Cutrinin hiusten tehohoitosetti, Nordic Balance. En tiedä, myydäänkö näitä missään (enää)? Olen tällaisen setin ostanut pari kertaa Lumenen tehtaanmyymälästä Espoosta, ja sain tämän myös veljeltäni joululahjaksi. :)


Homman nimi on kolmivaiheinen hemmotteluhoito: kosteuttava, syväpuhdistava shampoo 50 ml, hoitava intensiivinaamio 50 ml, sekä lopuksi kiillottava erikoisseerumi 15 ml. Hoito on tarkoitettu kaikille hiuslaaduille. Pakkausselosteessa lukee vielä: "Myös hyväkuntoiset hiukset virkistyvät ja saavat uutta vahvuutta intensiivisestä kolmivaiheisesta hemmotteluhoidosta. Erityisen tärkeää syvähoito on elinvoimansa tai kiiltonsa menettäneille hiuksille, sekä ääriolosuhteissa, kuten auringossa tai pakkasessa. Suositellaan käytettäväksi 4-6 kertaa kuukaudessa hiusten kunnosta riippuen. Kaikkia pakkauksen tuotteita käytetään samalla hoitokerralla, sillä niiden hoitoteho perustuu yhteisvaikutukseen."

 Itse olen käyttänyt aikaisemmin näitä tuotteita vain talvisin, mutta ajattelin kokeilla näitä myös ensi kesänä, mikäli aurinko näillä leveyspiireillä pilkahtaa ja hiuksiani kuivattaa. :D Jotenkin tuotteet nyt vaan ovat niin talvisia, nimeä ja pakkauksen ulkonäköä myöten. Koostumus on jokaisessa kirkasta, ikäänkuin jäistä / kristallista (no tuo seerumi varsinkin on kristallista), ja tuoksukin on sellainen jännä, jotenkin semmoinen raikas, kylmä, jäinen, talvinen, ksylitolinen. Haha, hienoja on tällaiset tuoksukuvailut. :D


Itse käytän talvisin tai kireimmillä pakkasilla näitä tuotteita kerran viikossa. Ensin tästä kolmikosta käytetään syväpuhdistavaa shampoota (kuka olisi arvannut??). Shampoonkin annetaan vaikuttaa hiuksissa muutama minuutti, ja sen jälkeen huuhdellaan pois. Itse en tätä vaikutusaikaa muiden shampoiden kanssa harrasta, vaan pesen samantien pois, jos ei niissä tällaisia muita ohjeita ole. Ja kyllä vain tuo puhdistaa! Nitisee ja natisee tukka urakalla. Mun jouheni on vaalennettu, ja aina varsinkin uuden tyvivärjäyksen jälkeen vältän jonkun aikaa näitä syväpuhdistavia tuotteita, ettei nyt vallan valu värit viemäriin, mutta pitäähän näitäkin kuitenkin välillä käyttää. :)


Tässä inci-listaa. Kovin näyttäisi olevan pesevää ainetta toisen perään, eikä hirveästi niitä kosteuttajia kumminkaan? Muutenkin lista näyttää jotenkin erityisen synteettiseltä, korjatkaa, jos olen väärässä.


Noniin, shampoon jälkeen tulee tehohoitoaine, tai siis intensiivinaamio. Itse en nyt ikinä suihkun lomassa rupea kuivaamaan hiuksia (kun nämä pitäisi lisätä pyyhekuiviin hiuksiin), vaan ihan vaan puristelen hiuksista enimmät vedet pois, ja sitten suoraan lisää mömmöä päähän. Tämän vaikutusaika on 5-10 min., joka ei ole minun mielestä paljon, jos ei nyt mikään hirveä kiire ole. Kun yhdessä osassa kehoa jokin tuote vaikuttaa, teen huoltoa sitten sillä välin muualla. Tämän vaikutusajan aikana voin kuoria ja/tai naamioida kasvot, tai sitten kuoria ja/tai pestä vartalon. Tämän tuotteen vaikuttaessa olisi näköjään suotavaa saunoakin, kun hoito kerran lämmössä tehostuu.


Tuli tuossa mieleen, kun luin, että tässä on sekä lämpö-, että kylmäsuoja, että tämä päässähän voisi mennä myös ulos pakkaseen juoksemaan ja tekemään lumenkeleitä. :D Mitäs kirjoittavat jostakin kylmäsuojasta! :D Inci-listassa on mielestäni kosteuttavia ja silottavia aineita, mutta myös puhdistavia ja sähköisyyden poistavia aineita? Löytyy glyseriiniä, mineraaliöljyä, mantelinsiemenöljyä, silikonia ja sulfaatteja, kaikenmoista siis. Tämä naamio saa kyllä shampoon pahimmat nitinät pois, ja hiukset jäävät mukavan siloisiksi tämän jälkeen. Hiukset tuntuvat todella raikkailta ja hoidetuilta. :)


Hiusten kuivausten jälkeen laitan sitten lopuksi latvoihin muutaman tipan tätä seerumia. Sen tarkoitus on lähinnä antaa kiiltoa, pehmeyttä ja silottaa hiusta, myös vähän hoitaa. Ja tämä tuntuu ihan oikeasti antavan sitä kiiltoa ja kunnolla, jotain "kristallinkiteitä" tai muuta hömppää siinä taitaa olla. :D


Kyllä on tuohon seerumiinkin saatu ahdettua jos jonkinnäköistä kemikaalia, vähän samansuuntaiselta tuo näyttää, kuin nuo aiemmat hoitoaineet. Vähän enemmän silikonia vaan. :) Kyllä hiukset ihan mukavilta ja tosiaan syväpuhdistetuilta tuntuvat näiden tuotteiden käytön jälkeen. Toivon, etteivät hiukset kaikessa syväpuhtaudessaan vaurioidu tai ikäänkuin "herkisty" lisää pakkasessa, kun näitä käytetään niinkin usein tuon kuurin aikana, mutta täytyy vaan luottaa näiden hoitavuuteen. Ja jos kerran tuotteet on kehitetty nimenomaan ääriolosuhteisiin, niin luotammehan silloin näiden tehdyn oikeisiin tarpeisiin, emmekä pidä tätä "tavallisten" tuotteiden markkinointikikkana, eikö? :)

2 kommenttia:

  1. Tuo syväpuhdistava shampoo kuulostaisi kokeilun arvoiselta, sellainen multa tällä hetkellä itse asiassa puuttuu varastoistani :o.
    Tosin mulla on 3 Lushin shampoota, niin ne on sen verran peseviä, että käyvät varmaan syväpuhdistavasta...
    Mutta periaatteessa olisi syväpuhdistavan mentävä aukko kaapissani ;D.

    VastaaPoista
  2. Tässä ei nyt sitten oikeen muuta voi sanoa, kuin että joudut varmaan ruveta shoppailemaan! ;D Voi harmi! :D Noissa syväpuhdistavissa shampoissa on vaan se huono puoli, että ne kuluu niin hi-taas-ti, ja itse en ainakaan niitä hirveän usein viitti käyttää (en oikeestaan edes käytä muotoilutuotteita), kun sitten taas haalistavat hiusväriä. :/

    VastaaPoista

Kaikkea saa kommentoida. Kiitos! :)