keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Arden, Elizabeth Arden

No niin, vähäsen venähti tämä blogin varsinainen aloitus... Hiljaa hyvä tulee, eikö. ;D

Ajattelin aloittaa yhdellä uudella suosikkituotteellani, kasvojen puhdistusaineella. Kyseessä on Elizabeth Ardenin Hydra-Gentle Cream Cleanser, joka on siis hellävarainen, voidemainen kasvojen puhdistusaine kuivalle ja herkälle iholle. Sopii todella hyvin talven pakkasille.


Tilasin tuotteen Strawberrynet.comista joskus viime vuonna, kun oli tarjolla erityisen edullisesti, mutta hintaa en nyt tietenkään muista. Kyseisellä nettisivulla on muutenkin useinkin Elizabeth Ardenin tuotteita todella halvalla, en oikein tiedä miksi? Olen aina kuvitellut, että sarja on selektiivinen ja tyyris, mutta ehkä nimen alla on sekä edullisempia että kalliimpia sarjoja? En oikein tiedä, enkä ole perehtynyt, mutta en tietenkään vastusta tällaisia löytöjä. :D


Tuotetta hierotaan kosteille kasvoille, ja se lupaa puhdistaa ja rauhoittaa ihon.
Tuote tuntuu todella hellävaraiselta, mutta pesee kuitenkin kasvot todella hyvin, ja tällä lähtee kyllä meikit naamasta, tosin en mitään paksua meikkipohjaa käytäkään. Iho jää todella pehmeäksi ja joustavaksi käytön jälkeen, eikä kiristä ollenkaan. Mitään kosteutuksen tuntua tämä ei kuitenkaan tuo, mutta nimenomaan pehmeyttä ja puhtautta.


Voidemaisen koostumuksen seasta löytyy pieniä kauranpalasia / -rouhetta ja minulle on vähän jäänyt mysteeriksi näiden käyttötarkoitus. Ilmeisesti kaura siis on tässä rauhoittavassa ominaisuudessa? Vai puhdistaako kaura myös? Myös kuorinta kävi mielessä, mutta koska tämä on niin hellävarainen, veikkaan, että kaura tosiaan rauhoittaa ihon. Kauraa toki käytetään ihonhoidossa yleisestikin, sekä sitä pidetään terveellisenä myös sisäisesti nautittuna. No, ehkä tämän kaikki tietääkin. :D Tuosta kuvasta on ehkä vaikea saada selvää, mutta nuo rusehtavat pisteet ovat niitä kaurapalleroita. Miltään nämä eivät kasvoille levitettäessä kyllä tunnu.

Mites sitten inci?


Okei, siis mähän en tosiaan ole mikään inci-asiantuntija. Oon yrittänyt itekseni vähän opiskella alkeita, mutta odotan, että koulussa aihetta käsitellään enemmän, ja saan ihan oikeasti tietää, mitä, miten, ja miksi raaka-aineet tarkalleen ottaen tekevät iholle. Tän tuotteen heti toisena raaka-aineena oleva dimethicone ihmetyttää suuresti. Siis voimakas silikoni. Miksi? Tällekin on pakko olla joku looginen selitys, itseäni moinen vaan ihmetyttää. Siis onko dimethicone tässä silottavana aineena, vai hoitavana, suojaavana ja kosteuden haihtumista estämässä? Aika merkittävä rooli aineella joka tapauksessa on, kun on heti toisena veden jälkeen. Kun suomentelin listaa, ensimmäiset neljä (!?) riviä on lähinnä pehmentäviä, hoitavia ja antibakteerisia aineita. Ensimmäinen varsinainen pesevä aine on mun tulkinnalla vasta 5. rivillä tuo steareth-21, onko se mahdollista? Jos näitä incejä alkaisi tulkita ja pohtia vieläkin enemmän, siinä menisi iät ja terveydet. Joka tapauksessa, kyseessä on ihan oikeasti hellävarainen tuote.


Tykkään, ja voisin ostaa toistekin. :)

Mitä mietteitä muilla on? Ruusuja? Risuja? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikkea saa kommentoida. Kiitos! :)