tiistai 10. kesäkuuta 2014

C-vitamiinia kasvoille

Ostin tänä keväänä elämäni toisen tai kolmannen The Body Shopin kirkastavan tehoseerumin, nimeltään Facial Radiance Powder Mix.


Seerumi lupaa kirkastaa ihoa ja ja parantaa sen sävyä, sekä lisätä kuulautta. Lisäksi C-vitamiini yleisesti parantaa ja hieman korjaa ihoa sekä vahvistaa kollageenin tuotantoa.


Vitamiini- ja happoseerumit ja -hoidot ovat sen verran tujuja, ettei niitä suositella ihan herkimmälle iholle eikä jatkuvaan käyttöön. Tätä tehoseerumia käytetäänkin kuuriluontoisesti, esimerkiksi keväisin ja syksyisin, kun iho tarvitsee kirkastavan hoidon vuodenaikojen vaihtuessa.


Seerumi on itse sekoitettava pullo puuterista ja nesteestä. Valmista tuotetta tulee 10 ml, ja tämä tulee käyttää kymmenessä päivässä.


Seerumi sisältää 5 % C-vitamiinia, joka kuorii kevyesti ihoa. C-vitamiini, eli askorbiinihappo (ascorbic acid), on INCI-listassa veden jälkeen neljäntenä propylene glycolin (ihoa hoitava aine), glycerinin (humektantti) ja PEG-8:n (liuotin) perässä, ollen täten luonnollisesti suuripitoisin vaikuttava aine. Lisäksi seerumi sisältää mm. aloe vera -uutetta ja Amazonin alueella kasvavien camu camu -hedelmien uutetta (BTW, camu camu -hedelmät ovat yksiä maailman korkeimman c-vitamiinipitoisuuden omaavia marjoja, ihon kunnon ylläpitämisen lisäksi todellista superfoodia!).


Seerumi on aluksi kirkasta nestettä. Pakkauksen mukana on ohje, jossa neuvotaan lisäämään korkissa oleva valkoinen puuteri (jossa vaikuttavat aineet) pulloon korkkia painamalla, kas näin.

 
Sitten pulloa hieman ravistetaan ja voilà, meillä on käyttövalmis seerumi!


Lopuksi vaihdetaan korkki. Käytin seerumia vastoin ohjeita lähemmäs 3 viikkoa 1-2 kertaa päivässä, mutta koostumus tai tuoksu ei mennyt miksikään, joten uskalsin jatkaa käyttöä tuon suositellun 10 päivän jälkeen. Tehot tietysti saattoivat heiketä, mutta ei se nyt niin vakavaa ole. ;)


Minulla tuote tosiaan toimii. Mielestäni ihoni kirkastui ja heleytyi, etenkin jos kuurin aikana vielä käytti pari kertaa erillistä kasvojen kuorinta-ainetta sekä puhdistavaa naamiota. Eihän tämä varsinaisia ihmeitä tee, mutta hieman freesaa olemusta. Lisäksi kävin koulussakin ja voi olla, että sielläkin sain tänä aikana jonkun erikoiskasvohoidon, rehellisesti sanottuna en kyllä muista. :D Mutta olen huomannut tällä tuotteella ennenkin positiivisia vaikutuksia. Ostan varmaan ensi syksyksi tai kevääksi taas tällaisen, jos löydän tarjouksesta. Tuoksukin on muuten pirteän appelsiininen, ja se sopii tähän vitamiinipommiin täydellisesti.


Tämä tuote saattaa olla vain kausituote, tai sitten ainoastaan myymälässä saatavilla oleva tuote, nettikaupasta en tätä löytänyt. Sarjaan kuuluu muitakin tuotteita, esimerkiksi puhdistusgeeli,  kasvovoide ja ihoa heleyttävät kapselit. Tässä linkki sarjan muihin tuotteisiin, mikäli jollakulla kiinnostus heräsi. :)

2 kommenttia:

 1. C-vitamiinituotteet on toimivimpia just tällaisina. Tosi kiva tietää, että edullisemmallakin merkillä on tällainen!

  Mulla on itselläni tällä hetkellä testissä 20% C-vitamiinia ihan jauhemaisessa muodossaa, se on vahvinta mitä Suomessa saa myydä. Tuo tehon heikkeneminen on näissä just se huono puoli. Esim. jos on kasvovoide, johon on lisätty c-vitamiinia niin siitä ei ole mitään hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no sullapa vasta vitamiinipommi on! :D Onko se ihan kuluttajille tarkoitettu tuote? Siinä saa olla jo varovainenkin, ettei iho ärsyynny liikaa, ja pitää olla aurinkosuojat kunnossa. Mutta tottahan tuo on, ettei esim. kasvovoiteessa tehot ole niin hyvät kuin tehohoidossa. Sopivasti kaikkea. :)

   Poista

Kaikkea saa kommentoida. Kiitos! :)